09 de gener de 2017
09.01.2017

El 80% dels afectats pel sinistre de Germanwings als Alps ja han cobrat la indemnització

L'Associació d'Afectats indica que un altre 20% d'afectats continuen endavant amb el litigi judicial

09.01.2017 | 20:08

El 80% dels afectats pel sinistre que va tenir lloc el 24 de març del 2015 als Alps, quan un copilot de Germanwings va estavellar l´avió de manera intencionada contra les muntanyes amb 150 passatgers a bord, ja han cobrat la indemnització, segons ha explicat a l´ACN un portaveu de l´Associació d´Afectats pel Vol Germanwings 9525, Eduardo Ruiz.

El 80% de les famílies afectades van arribar a un acord amb la companyia i les asseguradores per no haver de celebrar judici a principis de desembre de l´any passat, i van cobrar la indemnització poc després, segons Ruiz. El 20% d´afectats restant continuen endavant amb el litigi judicial, que segons el mateix portaveu és "complex". Fins al moment, segons ha dit, la causa porta acumulats uns 30.000 folis.

En paral·lel, aquest dilluns s´ha sabut que la fiscalia alemanya considera que l´únic responsable del sinistre és el copilot de l´avió, Andreas Lubitz, que va amagar a la companyia que patia una depressió.

Ruiz ha explicat a l´ACN que la conclusió de la fiscalia alemanya respon a una causa judicial paral·lela que van obrir a la justícia d´aquell país algunes de les famílies afectades, però que, en tot cas, no té res a veure amb la causa que se segueix a França, que és en el marc de la qual s´han pactat les indemnitzacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema