n El president electe dels Estats Units, Donald Trump, nomenarà el seu gendre, Jared Kushner, assessor principal del president. Kushner, de 35 anys, està casat des de 2009 amb Ivanka Trump, la filla favorita del multimilionari, i no té experiència política, però sí molt de pes en la família Trump.

Ivanka Trump i Jared Kushner viuran en una casa a l'exclusiu barri de Kalorama, prop de la mansió en la qual residiran Barack i Michelle Obama quan abandonin la Casa Blanca.

Kushner té una gran influència en Trump, segons va explicar l'exconseller delegat de Google Eric Schmidt, que va donar suport a Hillary Clinton: «Jared Kushner és la gran sorpresa de les eleccions de 2016. Pel que jo sé, ell va ser qui va dirigir la campanya, i la va dirigir sense recursos de cap tipus».

En un altre ordre de coses, el Kremlin es va declarar «cansat» de les acusacions dels Estats Units contra Rússia pels suposats ciberatacs russos per influir en els resultats de les eleccions presidencials nord-americanes. «Estem bastant cansats d'aquestes acusacions. Això recorda, efectivament, a una caça de bruixes en tota la seva magnitud», va afirmar Dmitri Peskov, el portaveu del Kremlin.

Va recordar que els EUA ja van viure «caces de bruixes» en altres períodes de la seva història, però després van arribar etapes en què els seus dirigents eren més sensats i partidaris del diàleg, en clara al·lusió al president electe, Donald Trump. Peskov va insistir que l'informe fet públic el passat 6 de gener, en què les agències d'intel·ligència dels EUA asseguren que el president rus, Vladímir Putin, va ordenar influir en les eleccions nord-americanes mitjançant ciberatacs, no aporta cap evidència. «Des del nostre punt de vista, a dia d'avui segueixen semblant acusacions absolutament gratuïtes i sense cap fonament», va destacar.

El portaveu del Kremlin va considerar que les recents acusacions són més pròpies d'aficionats que de professionals dels serveis secrets, que van denunciar que Rússia també va recórrer a la propaganda i la desinformació per interferir en el procés electoral.