n La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va apel·lar al deure de tots de ser «generosos» i saber que «l'Estat és molt més que el Govern de la nació», així com comprendre que el finançament autonòmic no són només números, sinó educació, sanitat i dependència.

En una intervenció a Santiago de Compostel·la sobre les línies bàsiques de la ponència econòmica i d'Administració Territorial del Congrés Nacional de febrer, Sáenz de Santamaría va assenyalar que Espanya té davant seu uns «reptes immensos», com l'intens diàleg territorial i la qüestió econòmica, de manera primordial.

Va reivindicar, davant d'aquesta reunió i la Conferència de Presidents, la pervivència d'una Espanya unida, que vol avançar i ser líder en el conjunt de la UE, i va exalçar el PP com un partit unit, amb un líder «fort» i «serè», en al·lusió a Mariano Rajoy, i una organització política «forta en valors», amb ambició i molt pendent dels problemes de la ciutadania. La vicepresidenta va considerar que el moment actual és «una oportunitat» per avançar amb un debat «enriquidor».