La nena asturiana de Vegadeo Natalia Fernández ha fet avui deu anys convertida en una autèntica heroïna. Ahir al vespre va patir un aparatós accident de cotxe amb la seva mare i, gràcies al seu coneixement del mòbil i la seva tranquil·litat, va ser capaç de guiar els bombers perquè poguessin localitzar-les i rescatar-les. Aquest matí, encara adolorida pel cop, explicava la seva història: "Vam veure una bestiola petita a la carretera i la meva mare va frenar, va girar el volant i se li va anar el cotxe". Van caure per un desnivell de més de cinc metres, en un punt de difícil accés, però van aconseguir salvar la vida.

Totes les persones implicades en el rescat van elogiar el bon treball de la petita que, davant el nerviosisme de la seva mare, va prendre les regnes de la situació i va trucar a emergències. "Molt valenta, un deu la nena", assenyala Quico Jordà, un dels tres bombers que van liderar l'operatiu. Assegura que és "molt estrany" que siguin els menors els que resolguin aquest tipus de circumstàncies i que va actuar "amb molta sang freda".

Mare i filla circulaven per l'AS-11, i que condueix al poble de Castromourán (Vegadeo) on resideix la mare, Elisángela d'Oliveira. A l'altura de Piantón van patir el fatal accident i van anar a caure al costat del rierol Gemarán, en un punt ple de bardisses, el que dificultava localitzar-les.

Explica la petita que el primer que va fer va ser ajudar a la seva mare, que estava més malferida, a sortir del seu seient i passar a la part del darrere del vehicle. Va cridar al 112 i va començar a donar les indicacions precises perquè les localitzessin. Primer va enviar la seva ubicació a través del telèfon però no va resultar bé, així que la següent idea dels bombers va ser fer sonar les sirenes i demanar a la petita que toqués el clàxon del cotxe quan els sentís a prop. Va ser així com van aconseguir arribar al punt del sinistre i rescatar-les.