El jutge Teori Zavascki, responsable del cas Renta Jato sobre la gran xarxa de corrupció a la petroliera estatal Petrobras a la Cort Suprema del Brasil, va morir en un accident aeri davant de les costes de l'estat de Rio de Janeiro. «Estimats amics, acabem de rebre la confirmació que el meu pare ha mort, moltes gràcies a tots per la força», va confirmar el fill del jutge al seu compte d'una coneguda xarxa social.

Els equips de rescat van confirmar que l'aeronau estava ocupada per quatre persones, que s'havien localitzat tres cossos i que hi ha un supervivent. L'avioneta, del model Hawker Beechcraft King Air C90, havia sortit de l'aeròdrom Campo de Marte, a la ciutat de Sao Paulo, amb destinació a Paraty, al litoral sud de l'estat de Rio de Janeiro. L'aeronau va caure al mar, davant de la costa de Paraty, a només 2 quilòmetres de la pista d'aterratge.

Diversos testimonis van assegurar que plovia molt fort en el moment de l'accident, fet que podria explicar l'accident que va patrir l'aparell en el qual viatjava el magistrat. El jutge, que es trobava de vacances, era l'encarregat també de les homologacions de les delacions dels implicats en la trama de corrupció de la història del Brasil.

Per altra banda, el Departament de Justícia dels Estats Units va assenyalat que la companyia britànica de motors Rolls-Royce Holdings va aprovar suborns de 9,3 milions de dòlars a funcionaris de la petroliera Petrobras per aconseguir contractes al Brasil.