Un total de 23 persones continuen desaparegudes entre les restes de l'hotel sepultat per una allau dimecres passat a Itàlia, segons l'últim balanç provisional divulgat per la delegació del Govern a Pescara. Fonts d'aquesta delegació van confirmar la xifra de 23 desapareguts, d'acord amb la llista de damnificats amb què compten i que, segons van subratllar, «no és definitiva sinó que pot variar».

El nombre de persones rescatades amb vida després de l'allau és d'onze: nou de recuperades d'entre les ruïnes, entre elles quatre nens, i altres dos homes que van aconseguir sortir de l'allau en un primer moment i donar la veu d'alarma.

Cinc cadàvers recuperats

En una compareixença davant dels mitjans, el cap de la Protecció Civil, Fabrizio Curcio, va informar ahir al migdia que hi ha dues persones que han estat trobades amb vida i que encara romanen atrapades a l'espera de ser rescatades. Els treballs de recerca de possibles supervivents i víctimes prossegueixen sense descans i en condicions extremes a causa del fred i les difícils condicions del terreny, cobert per diversos metres de neu després del temporal dels últims dies.

El bomber italià Alberto Maiolo va dir que «compten amb altres senyals sota la neu i la runa», però va subratllar que podrien provenir de nous supervivents atrapats o del mateix moviment de les restes de l'hotel, aixafat per tones de neu.

Les tasques procedeixen amb molta cautela davant el temor que l'hotel sepultat pugui enfonsar o s'origini una nova allau.

El succés es va produir a la tarda de dimecres, quan una potent allau va destrossar i va sepultar l'hotel Rigopiano, pròxim a la localitat de Farindola i situat a 1.300 metres d'altitud al massís del Gran Sasso, en plena serralada dels Apenins.

L'allau podria haver estat desencadenada pels terratrèmols en aquesta zona muntanyosa del centre d'Itàlia, colpejada pels sismes des del passat agost i afectada en els últims dies per intenses nevades que han aïllat una vintena de pobles. Les autoritats italianes van estimar que en el moment de la tragèdia es trobaven dins de l'hotel unes 30 persones però, si es confirma el balanç de la delegació del Govern a Pescara, ascendirien a 39.

La Fiscalia de Pescara, província en què es troba l'hotel, ha obert una investigació per homicidi culpós amb la qual intentarà aclarir com va ser la reacció dels serveis d'emergència en els primers instants del desastre.