23 de gener de 2017
23.01.2017

El PP augura el fracàs de la conferència de Puigdemont a Brussel·les

El portaveu popular al Parlament Europeu ha dit que és com si la fes "a una cafeteria"

30.01.2017 | 11:10
El vicesecretari general del PP, Esteban González Pons

El PP augura el fracàs de la conferència que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, oferiran aquest dimarts al Parlament Europeu. El portaveu del PP a la institució europea, Esteban González Pons, ha destacat que la conferència tindrà lloc a una sala "llogada" del Parlament, i per tant no és un acte institucional d'aquesta institució. "És com si es fes a una cafeteria", apunta.

Els populars sostenen que no hi assistiran representants de les institucions comunitàries i limiten l'audiència a eurodiputats dels verds, l'extrema esquerra i, previsiblement de l'extremadreta, a qui asseguren que agrada el "Brexit" català. Neguen que hagin pressionat els eurodiputats perquè facin el buit a Puigdemont, encara que l'eurodiputada sueca Bodil Valero ha advertit que l'executiu espanyol prova de boicotejar la conferència. Tot i així, el mateix González Pons, ha enviat una carta a tots els eurodiputats del seu grup "aclarint la situació" perquè "ningú no sàpiga el que hi ha". 

Els populars han reaccionat a la conferència de Puigdemont un dia abans de la seva celebració recordant que aquest no és un acte institucional del Parlament Europeu, sinó que "tres diputats independentistes" han "llogat" una sala com a particular perquè es pugui celebrar a la seu d'aquesta institució, com ho podrien haver fet a "un bar" o "una cafeteria". 

Afirmen que la via utilitzada per Puigdemont ha generat estranyesa a Brussel·les perquè normalment està reservada a ONGs i entitats que no tenen veu a la capital comunitària. González Pons afegeix que les institucions europees no entenen la posició del president de la Generalitat "perquè el que els independentistes catalans plantegen des de Brussel·les es veu com un 'Brexit' a Espanya i de la UE que implica sortir del mercat únic". Una posició que segons González Pons cada vegada "veuen amb més entusiasme" els representants de l'extremadreta de Lepen i Farage.

Amb tot, el PP admet que Puigdemont omplirà a la seva conferència, per a la que té reservada una de les sales més grans de la institució. Per aquest motiu destaquen que caldrà comptabilitzar la presència de personalitats destacades i auguren que no hi tindran presència ni comissaris ni membres de la Comissió. Segons aquestes fonts, el previsible és que hi assisteixin membres dels Verds, l'extrema esquerra i "no és descartable que hi hagi l'extrema dreta".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema