24 de gener de 2017
24.01.2017

Alemanya veu «inacceptable» el tracte de Grècia als refugiats

Les autoritats italianes coordinen el rescat de 400 immigrants a bord de dues pasteres al Mediterrani

24.01.2017 | 07:20

El ministre d'Interior alemany, Thomas de Maizière, va qualificar d'«inacceptable» el tracte que Grècia dispensa als refugiats i la va instar a complir amb el dret europeu. De Maizière va criticar que l'actuació d'Atenes no ha canviat malgrat les demandes comunitàries i dels fons europeus que se li han lliurat per tallar aquesta crisi.

El ministre va assegurar que s'han destinat «molts diners» a Atenes perquè atengui millor els refugiats i pugui tramitar la seva entrada a Europa, però amb escassos resultats: «No sabem on han anat els diners».

En un altre ordre de coses, les autoritats italianes van coordinar el rescat d'uns 400 immigrants que navegaven a bord de dues embarcacions al Mediterrani central. La central operativa d'aquest cos va coordinar des de Roma el rescat dels immigrants, que anaven a bord d'una barcassa i d'una altra embarcació petita de fusta. En l'operació de rescat van participar, segons els guardacostes italians, la nau noruega Siem Pilot, del dispositiu Frontex i un remolcador de bandera italiana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema