El nou prelat de l'Opus Dei, l'espanyol Fernando Ocáriz Braña, nomenat dilluns pel papa Francesc, va declarar ahir a Roma que la continuïtat serà la característica del seu càrrec i que «la diferència» amb els seus predecessors no afectarà «res essencial».Amb aquest nomenament, Fernando Ocáriz es converteix en el tercer successor del sant Josemaría al capdavant de la prelatura, després de la mort de Xavier Echevarría, el passat 12 de desembre.

Ocáriz va néixer a París el 27 d'octubre de 1944, fill d'una família espanyola exiliada a França durant la Guerra Civil i és el més jove de vuit germans, segons la biografia publicada per l'Opus Dei. Durant uns anys va viure i estudiar a Barcelona on l'any 1966 es va llicenciar en Ciències Físiques a la Universitat de Barcelona.

En la seva compareixença davant la premsa a la Universitat de la Santa Creu, a Roma, Ocáriz va parlar dels «desafiaments» als quals s'enfronta com a màxim responsable d'aquesta organització catòlica: la joventut, la família i la pobresa. «Estic tranquil», va afegir el nou prelat de l'Opus Dei. Ocáriz també es va referir a l'obstinació d'avançar en la unitat dels cristians, en la línia impulsada pel papa Francesc, i va recordar que en l'organització que des d'ara lidera es permet que els no catòlics aportin la seva feina.