L'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi serà jutjat per presumpta corrupció en actes judicials, acusat d'haver pagat diverses joves que van participar en les seves festes perquè prestessin fals testimoni als tribunals.

Així ho va dictaminar ahir el jutge en primera instància de Milà, Carlo Ottone de Marchi, després d'acceptar la petició de la Fiscalia, que acusa Berlusconi de lliurar, recentment, pagaments en efectiu a diverses dones perquè no declaressin en contra en un procés en el qual està involucrat -segons els mitjans locals.

La Fiscalia considera que Berlusconi va pagar prop de 10 milions en sumes que rondaven els 2.000 i 3.000 euros a diverses noies que van participar en les seves festes, conegudes com «Bunga Bunga», i que estan sota investigació judicial acusades de prestar fals testimoni als tribunals en el cas «Ruby». El procés judicial començarà el 5 d'abril, segons els mitjans.

La dreta reclama eleccions

D'altra banda, ahir milers de votants de la dreta italiana es van manifestar a Roma per demanar la celebració de comicis generals com més aviat millor, després que el Tribunal Constitucional s'hagi pronunciat recentment sobre la llei electoral de l'exprimer ministre Matteo Renzi.