01 de febrer de 2017
01.02.2017

Rajoy promet «fer les coses bé» als familiars de les víctimes del Iak-42

?El president del Govern aposta per buscar una «satisfacció moral i jurídica» per als parents dels militars morts ?El representant legal dels familiars insta el Govern a fer realitat «el gir de 180 graus»

01.02.2017 | 07:16
Rajoy i Cospedal saluden els familiars de les víctimes de l´accident del Iak-42.

El president del Govern, Mariano Rajoy, es va comprometre amb els familiars de les víctimes de l'accident del Iak-42 a «fer les coses bé» i buscar una «satisfacció moral i jurídica». Rajoy, al costat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va rebre al Palau de la Moncloa els representants de l'associació de familiars dels 62 militars morts el 2003 en l'accident del Iak-42 a Turquia.

El president del Govern va assegurar que comparteix els seus sentiments amb els familiars i va confiar que les coses es puguin fer en el futur «com s'han de fer». «Espero que siguem capaços de fer les coses bé», va afegir Rajoy, que va reiterar que confiava que «entre tots siguem capaços de construir i fer les coses com cal fer-les, bé».

El Govern considera que els familiars de les víctimes han d'interpretar que Rajoy va «seriosament» per intentar solucionar la seva situació i va destacar que no hi ha condicionaments polítics en aquest procés, en què la ministra de Defensa té previst seguir mantenint contactes amb els familiars.

Per la seva banda, les famílies, en roda de premsa a la Moncloa, es van mostrar satisfetes amb la reunió, van considerar la trobada com una «forma de demanar perdó» i van confiar que la resolució que prepara el Ministeri de Defensa arran del informe del Consell d'Estat sobre l'accident suposi una «reparació moral i jurídica».

Segons la portaveu d'aquesta associació, Curra Ripollés, els familiars van sortir «esperançats» de la reunió, perquè el president del Govern els va traslladar que «vol fer les coses bé i hi confiem». Va destacar que Cospedal els va garantir que el seu departament està treballant en una resolució perquè doni satisfacció moral i jurídica per a les famílies i els militars morts.  El representant legal de l'associació, Leopoldo Gay, va expressar la seva confiança en què «el gir de 180 graus que ha estat proposat per Cospedal esdevingui un fet».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema