L´exministre de Defensa i Interior del govern del PSOE José Antonio Alonso ha mort aquest dijous a la matinada als 56 anys a l´Hospital Ramon y Cajal de Madrid com a conseqüència d´un càncer, segons han informat a l'ACN fonts del PSOE. Alonso (León, 1960) va assumir el Ministeri de l´Interior el 18 d´abril del 2004 amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero i dos anys més tard va passar a fer-se càrrec de la cartera de Defensa després de la dimissió de l´aleshores ministre José Bono.

A nivell de partit, José Antonio Alonso va ser el portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats entre març del 2008 i febrer del 2012. D´altra banda, Alonso, que era jutge de formació, va estar sempre molt unit a l´expresident del govern José Luis Rodríguez Zapatero, amb qui va estudiar a la Facultat de Dret de Lleó.

A primera hora d'aquest matí, el PSOE ha expressat en una piulada a Twitter el seu "immens dolor" per la mort de l'exministre, de qui n'ha destacar el seu "exemple de treball, integritat i socialisme"