El TSJCV ha ordenat presó provisional comunicada sense fiança per a Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez el 'Bigotes' condemnats per cas Fitur, dins del marc de la investigació sobre la branca valenciana de la trama Gürtel.

La Fiscalia Anticorrupció havia demanat l'ingrés immediat de Correa i els altres deu condemnats de la trama Gürtel pels tripijocs amb la Consejeria de Turisme valenciana. El TSJCV havia citat avui als cinc membres de la trama Gürtel encausats perquè compareguin en una vista en què es decidirà el seu futur immediat: presó provisional o llibertat provisional amb fiança. El judici per la primera època de la Gürtel que se celebra a l'Audiència Nacional s'ha suspès perquè Correa, Crespo, Pérez i Isabel Jordán puguin assistir a aquesta compareixença sol·licitada per la Fiscalia Anticorrupció.

Correa i Crespo tenien assumit que podien ingressar immediatament a la presó. "Mai és agradable", va ser l'única resposta de Correa després de ser preguntat sobre com afrontava el seu retorn a la presó (va passar 4 anys en presó preventiva i el TSJ l'ha condemnat a tretze anys). La seva mà dreta, Pablo Crespo -també condemnat a 13 anys- es va esplaiar més i va manifestar no tenir "ni por, ni preocupació. Tinc por de la injustícia, no tinc por a la presó". Com ja va fer a València, Crespo ha criticat la sentència de Fitur perquè "fa la sensació que el judici no s'hagués celebrat". Encara va afegir: "Acataré el que digui el tribunal amb molta tranquil·litat, molta serenitat i defendiéndome de tot. Som innocents i ho demostrarem".

Sobre la confessió dels nou empresaris acusats en una altra peça de la Gürtel sobre el finançament irregular del PP a València, Crespo va respondre que ja es veurà com els afecta a ells quan s'iniciï aquest judici el proper 13 de març. "La meva veritat és que nosaltres no hem comès cap irregularitat", va respondre. Encara que en ser repreguntat sobre si era el PP qui va incórrer en irregularitats, va assegurar: "Això que es defensi el partit, jo bastant tinc amb el meu", va contestar, alhora que afegia que la seva estratègia de defensa "és sempre dir la veritat" .Milagrosa Martínez

Després dels extreballadors del grup d'empreses de Francisco Correa, demà dimecres serà el torn dels sis responsables i tècnics de la Conselleria de Turisme, amb l'extitular Milagrosa Martínez al capdavant (condemnada a 9 anys de presó), els que hauran de comparèixer en el alt tribunal valencià, tot i que ja tindran algunes pistes després de les peticions que faci avui una de les fiscals Anticorrupció que ha participat en la investigació de la trama Gürtel, Ana Conca.

No sol ser habitual que s'apliqui la presó provisional en aquests casos, sobretot quan els condemnats poden provar l'arrelament familiar, que mai s'han "sostret a l'acció de la justícia" i han comparegut en totes les ocasions en què han estat citats, com solen al·legar les defenses. Encara que l'última paraula la tenen els tres magistrats del TSJCV que han dictat sentència i que ja van afrontar una tessitura similar el 2014, després de la sentència del cas Blasco.

Fiança

La Fiscalia Anticorrupció va sol·licitar l'ingrés a la presó provisional del set vegades conseller en considerar que existia un elevat risc de fuga. Com a alternativa, va reclamar que se li imposés una fiança de dos milions d'euros, a més de la retirada del passaport i la compareixença al jutjat. Finalment, el TSJCV va donar un termini de 48 hores a l'exconseller perquè diposités una fiança de 200.000 euros si volia evitar ingressar a la presó mentre el Tribunal Suprem resolia el seu recurs, que va arribar just un any després. El 15 de juny de 2015 el exconseller entrava a la presó.