La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut un home i una dona acusats de retenir il·legalment durant almenys una setmana, en condicions d'insalubritat, el propietari d'un pis del barri de la Marina del Port de Barcelona, que els havia llogat dues habitacions del seu habitatge.

Segons ha informat avui la policia local barcelonina, els dos detinguts són un home de 38 anys i una dona de 34, que van ser arrestats dilluns passat, 13 de febrer, després que un veí alertés que sentia crits d'auxili des de l'habitatge, proferits pel propietari del pis, un home de 68 anys d'edat.

Els agents van acudir al lloc i van poder accedir a l'immoble gràcies a la intervenció dels Bombers de Barcelona i, una vegada a l'interior, van localitzar el propietari del pis molt alterat i espantat.

Després de rebre atenció mèdica, l'home els va explicar als agents que l'habitatge era de la seva propietat i que feia temps que havia llogat dues habitacions a un home i a una dona, que poc després li havien deixat de pagar el lloguer.

Segons el relat del propietari, quan els llogaters li van deixar de pagar, van acordar que ells s'encarregarien de comprar el menjar i del manteniment de les habitacions.

Tot i això, els llogaters el van tancar en la seva pròpia habitació, d'on no el van deixar sortir, es van apoderar de la seva documentació, les seves llibretes bancàries i les claus del pis i van baixar i van bloquejar les persianes perquè no pogués demanar auxili i també el van amenaçar de mort si denunciava a algú la seva situació.

El propietari del pis va estar diversos dies tancat, almenys una setmana, segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, que han precisat que els agents que van acudir a l'immoble van comprovar que l'habitatge es trobava en condicions d'insalubritat, incompatibles amb què algú pogués viure allà.

A més, en una de les habitacions del pis van trobar una plantació de marihuana i la instal·lació necessària per al cultiu massiu, amb instal·lació elèctrica, llums de fotocultius i revestiment aïllant a les parets.

Els agents es van quedar al pis, fent companyia al propietari de l'habitatge, fins que els llogaters van aparèixer, de matinada, moment en el qual l'home els va identificar i els va denunciar, pel que els van detenir, acusats dels delictes d'amenaces, coaccions i detenció judicial.

La Guàrdia Urbana també ha posat el cas en coneixement dels serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona, perquè puguin oferir ajuda a la víctima.