La Policia de Malàisia va anunciar que ha sol·licitat poder interrogar un diplomàtic nord-coreà en relació amb la mort de Kim Jong-nam, germà del líder nord-coreà, Kim Jong-un, poc abans que l'Ambaixada de Corea del Nord en aquest país demanés l'alliberament dels detinguts pel cas.

El cap de la Policia local, Khalid Abu Bakar, va assenyalar que les persones a les quals volen interrogar són el segon secretari de l'Ambaixada nord-coreana a Kuala Lumpur, Hyon Kwang Song, i l'empleat de l'aerolínia Air Koryo Kim Uk Il, i va assegurar que tots dos encara es troben a Malàisia. Kwang Song compta amb immunitat diplomàtica, fet pel qual en principi la seva col·laboració amb la Policia seria voluntària.

«Hem escrit a l'ambaixador perquè ens permeti entrevistar-los a tots dos. Esperem que l'ambaixada nord-coreana cooperi amb nosaltres i ens permeti parlar amb ells aviat», va explicar Khaled.

El cap policial va dir que les autoritats nord-coreanes no han cooperat en la investigació sobre el suposat assassinat, ocorregut la passada setmana a l'aeroport de Kuala Lumpur, i no han facilitat els registres mèdics i dentals que els van reclamar les malàisies per identificar el cadàver.

Kim Jong-nam va rebutjar encapçalar un hipotètic govern a l'exili a Europa o als Estats Units. Grups d'exiliats nord-coreans en aquestes regions van oferir aquesta possibilitat durant anys a Kim, qui es mostrava contrari a la idea.