El fins dimecres fiscal superior de Múrcia, Manuel López Bernal, va denunciar intimidacions als fiscals anticorrupció i va assegurar que «el que no pot ser és que els perseguits siguem els fiscals que lluiten contra la corrupció per davant dels corruptes». López Bernal va denunciar intimidacions a ell i als altres companys seus que, malgrat haver-se denunciat i posat en coneixement de les instàncies oportunes, no s'investiguen.

«La situació és greu. Això ha de canviar», va assegurar el fiscal, que va advertir que si aquestes coses segueixen passant i les investigacions no prosperen, «en pocs anys ens podem trobar que ningú vulgui lluitar contra la corrupció».

Tot i que va insistir que les intimidacions als fiscals anticorrupció no són exclusives de Múrcia i va dir que hi ha «certa desprotecció» en general, López Bernal va concretar que se li han presentat querelles, rebutjades de pla pel Tribunal Suprem, per tallar uns pins fa 32 anys amb l'única finalitat de desprestigiar-lo.

En aquest sentit, les intimidacions i la desprotecció que va denunciar López Bernal tenen el seu màxim exponent en les tres violacions de domicili patides en sis mesos en els domicilis de dues persones que treballen en casos de corrupció de l´autonomia.

L'habitatge del fiscal anticor­rupció de Múrcia, Juan Pablo Lozano, ha estat assaltat en dues ocasions, la primera al juliol de l'any passat i la segona fa un mes. En la primera ocasió, els assaltants es van apoderar del seu ordinador personal, que contenia abundant documentació dels casos en què exerceix l'acusació particular i en què estan imputats exalts càrrecs dels governs autonòmic i local de Múrcia.

Per altra banda, l'oposició va incrementar les seves crítiques i exigència d'explicacions al fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, i al ministre de Justícia, Rafael Catalá, després dels canvis a la cúpula fiscal i la denúncia d´intimidacions del fiscal superior de Múrcia. El PSOE, Units Podem, Ciutadans i Compromís van sol·licitar la compareixença urgent de Catalá.