Un potent tòxic, identificat com a VX i catalogat com a arma química, va causar la mort a Malàisia de Kim Jong-nam, germà gran del líder nord-coreà, Kim Jong-un, van revelar les autoritats, que investiguen com el verí va arribar al país. L'equip del Departament de Química de la Policia local va assenyalar en un informe preliminar que van trobar rastres de l'esmentat agent nerviós a la cara i ulls de la víctima.

Un grup d'agents va rastrejar els llocs on les dues sospitoses detingudes pel crim van manipular el VX abans de refregar amb el tòxic en un mocador la cara de Kim Jong-nam el passat 13 de febrer a l'aeroport de Kuala Lumpur.

L'inspector general de la Policia, Khalid Abu Bakar, va afirmar que una de les dones sota custòdia va tenir «vòmits» i altres símptomes d'enverinament després d'allò succeït. Tot i això, el cap policial va assenyalar que no hi ha perill per als usuaris del terminal 2, on va ocórrer l'incident.

«Encara nosabem si el VX va ser fabricat o introduït al país. Intentem esbrinar-ho, però si va ser una quantitat molt petita serà difícil de detectar», va apuntar l'oficial.

El VX, considerat una arma química per l'ONU, és un líquid oliós incolor que no té olor ni sabor i està considerat com un dels agents nerviosos sintetitzats més letals. Kim Jong-nam va morir de camí a l'hospital poques hores després de ser enverinat per aquesta arma química, utilitzada en la guerra entre l'Iraq i l'Iran en la dècada de 1980 i la producció de la qual està prohibida.

Les autoritats de Malàisia van advertir a l'ambaixador de Corea del Nord que serà expulsat del país si segueix «escopint mentides» sobre la investigació Policial.