El volcà Etna, situat a l'illa italiana de Sicília (al sud), ha entrat en erupció i ha produït en les últimes hores espectaculars explosions incandescents, emissions de cendres i una colada de lava.

L'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia de la ciutat siciliana de Catània ha informat aquest dimarts que des de les 17 h GMT de dilluns, l'activitat en el nou cràter sud-est-aparegut el 23 de gener- s'ha intensificat de manera gradual.

Els tremolors volcànics han aconseguir marcar els seus nivells més elevats aquesta nit, entre les 22 i les 24 h GMT, quan a l'illa siciliana s'han pogut veure fonts de lava brollant cap al cel que han superat diversos centenars de metres d'altura.

També s'han apreciat explosions de foc i una colada de lava que s'ha dirigit cap al sud-oest, en direcció al pic de Frumento Supí, segons l'institut de Catània.

Els fenòmens s'han concentrat a la zona superior del volcà actiu més alt d'Europa i no constitueixen un perill per a les persones, encara que els habitants de les localitats de Zafferana i Linguaglossa, situades a les proximitats, sí que han notat una modesta pluja de cendres.

Les autoritats italianes segueixen amb atenció la situació tot i que de moment les carreteres properes i l'aeroport de Catània segueixen operant amb normalitat.

L'Etna té 3.322 metres d'altura i està situat a la part oriental de l'illa de Sicília, entre les províncies de Messina i Catània.