Rússia i la Xina van vetar al Consell de Seguretat de l'ONU un projecte de resolució que intentava imposar sancions al règim sirià per l'ús d'armes químiques en el conflicte bèl·lic d'aquest país. La proposta, que estava defensada pels Estats Units, França i el Regne Unit, va comptar amb el suport de nou països, altres tres nacions es van abstenir i tres representants van votar-hi en contra, inclosos els de Rússia i Xina, que van exercir el seu dret de veto.

És la primera vegada que Rússia i la Xina veten un projecte de resolució al Consell de Seguretat de l'ONU des que va arribar a la Casa Blanca el republicà Donald Trump, el passat 20 de gener. La iniciativa estava sent negociada des de desembre passat, impulsada inicialment per França i el Regne Unit, encara que en les gestions es van unir posteriorment els Estats Units.

Les sancions estaven dirigides contra onze representants del règim de Bashar al-Assad i deu institucions per la seva vinculació amb atacs químics contra civils a Síria confirmats per un equip especial d'investigadors vinculat a l'ONU.

A més de Rússia i la Xina, també va votar-hi en contra Bolívia, que ocupa un dels seients no permanents del Consell de Seguretat. Es van abstenir els representants d'Egipte, Etiòpia i Kazakhstan, i van votar a favor, a més dels tres països que defensaven la iniciativa, Itàlia, Japó, Senegal, Suècia, Ucraïna i Uruguai. Rússia ja havia anunciat que vetaria aquesta proposta.