La Primera Ministra escocesa Nicola Sturgeon ha anunciat avui que Escòcia començarà les negociacions per a celebrar el segon referèndum per la independència. Segons Sturgeon, aquestes negociacions començaran la setmana vinent, però els detalls sobre el referèndum seran acordats a Holyrood i aquest es celebrarà entre la tardor del 2018 i la primavera del 2019.

A l'espera de les reaccions del govern britànic, el cap de l'oposició i líder dels laboristes, Jeremy Corbyn, es va pronunciar aquest cap de setmana donant suport a les intencions dels escocesos. "Aquest està absolutament bé, i s'ha de celebrar. No crec que la feina de Westminster o de partit laborista sigui prevenir que la gent celebri un referèndum. El Partit Laborista no el bloquejarà" va dir Corbyn.

Presència del govern Català aquesta setmana al Regne Unit

El Conseller d'Afers Exteriors de Catalunya Raül Romeva parlarà demà al Parlament Britànic sobre el procès català en el marc de la inauguració de grup parlamentari de debat sobre Catalunya - All-Party Parliamentary Group on Catalonia.

El govern català però, no només serà present a la Cambra dels Comuns demà. Aquest divendres i dissabte, el Delegat del govern català al Regne Unit Sergi Marcén serà a la Conferència del Partit Nacional Escocès a Aberdeen on, segons ha pogut saber Diari de Girona, el cas català hi té un lloc reservat.