Un home va matar quatre persones i va causar una quarantena de ferits abans de ser abatut per la policia en un atac terrorista davant del Parlament britànic, a Londres, en què va atropellar diverses persones amb el seu vehicle i va apunyalar un agent. L'agressor, que les forces de seguretat creuen que va actuar en solitari, va llançar el seu automòbil contra els vianants que caminaven pel pont de Westminster, es va estavellar després contra la reixa que envolta el Parlament i va rebre diversos trets després d´apunyalar un dels policies que custodiaven l'edifici.

Scotland Yard va confirmar la mort de dues de les persones atropellades al pont i de l'agent apunyalat, mentre que les autoritats sanitàries van afegir que dotze dels ferits estan en situació greu i dos d'ells en estat crític. El diputat conservador Tobias Ellwood, que es trobava a la zona, va intentar durant diversos minuts reanimar sense èxit l'agent que havia estat apunyalat.

Els testimonis van descriure escenes de pànic als voltants del Parlament, i vídeos divulgats a les xarxes socials van mostrar equips mèdics atenent a la vorera els ferits. «Quan l'agressor corria cap a l'entrada del Parlament, dues persones vestides amb roba de carrer, armats amb pistoles, van cridar alguna cosa que semblava un advertiment. Ell els va ignorar. Va rebre dos o tres trets i va caure», va afirmar un testimoni.

Els serveis d'emergència van rescatar una dona que va caure al riu Tàmesi des del pont quan el vehicle es va llançar sobre ella, mentre que el ministeri d'Exteriors francès va confirmar que tres estudiants gals que es trobaven a Londres de viatge d'estudis estan entre els ferits. Entre els afectats per l'atropellament hi ha altres tres policies que tornaven d'una cerimònia oficial.

La Cambra dels Comuns i la dels Lords van suspendre immediatament les seves sessions després que els parlamentaris escoltessin des de l'interior de Westminster els trets de la policia. Centenars de persones, entre diputats, funcionaris, periodistes i ciutadans que visitaven el palau, van quedar retingudes durant prop de cinc hores a les instal·lacions parlamentàries per motius de seguretat.

El comandant de la policia metropolitana de Londres Ben Harrington va demanar als londinencs que es mantinguin «vigilants» després de l'incident i va anunciar que Scotland Yard havia desplegat agents per la ciutat i estava avaluant altres possibles mesures de seguretat.

La primera ministra, Theresa May, va abandonar el Parlament poc després de l'atac a un vehicle, sense patir cap dany, i va reunir el comitè d'emergències Cobra, que inclou els seus principals ministres i alts càrrecs de la defensa i seguretat nacionals. Després d'aquesta reunió, May va comparèixer, vestida de negre, davant la seva residència oficial al número 10 de Downing Street. «La localització d'aquest atac no ha estat un accident. El terrorista va triar colpejar el cor de la nostra capital, on gent de totes les nacionalitats, religions i cultures s'ajunta per celebrar els valors de la llibertat, la democràcia i la llibertat d'expressió», va afirmar.

Les reaccions

El Govern del president dels Estats Units, Donald Trump, va condemnar l'atemptat terrorista i va oferir el seu «total suport» al Regne Unit per trobar-ne els responsables. Paral·lelament, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va expressar la seva consternació per l'atac terrorista, així com el suport «ferm i decidit» d'Alemanya al Regne Unit.