La policia britànica va detenir vuit persones (cinc homes i tres dones) a Londres i Birmingham després de l'atemptat de dimecres davant del Parlament britànic, tots ells sospitosos d'haver participat en la preparació d'actes terroristes. Els agents van escorcollar quatre domicilis en aquestes dues ciutats angleses, a més de portar a terme una altra operació a Carmarthenshire, al sud-oest de Gal·les. Scotland Yard va identificar l'autor de l'atac, que va matar quatre persones i en va deixar 29 de ferides abans de ser abatut, com el britànic Khalid Masood, de 52 anys, que estava vivint a Winson Green, a l'oest de Birmingham.

Masood, nascut al comtat de Kent (sud-est d'Anglaterra), tenia antecedents per agressions violentes i possessió d'armes, però no per qüestions relacionades amb el terrorisme. L'assaltant no estava actualment sota investigació policial i no existia informació d'intel·ligència que apuntés al fet que estava preparant un atac terrorista. La seva primera condemna es va produir el 1983, per danys criminals, i l'últim antecedent que apareix a les fitxes de la policia és de 2003, per possessió d'una arma blanca.

A Birmingham, la policia va arrestar en un domicili una dona de 21 anys i un home de 23, i en un altre habitatge una dona de 26 anys i tres homes, de 26, 27 i 28 anys. En una tercera operació a aquesta ciutat va ser arrestat un home de 58 anys, mentre que a Londres va ser detinguda una dona de 39 anys.

«La investigació de la unitat antiterrorista de la policia de Londres sobre l'atac terrorista de dimecres continua desenvolupant-se a un ritme ràpid i involucra centenars d'agents», va explicar Scotland Yard en un comunicat. Les víctimes mortals de l'atac van ser el policia britànic Keith Palmer, de 48 anys, la dona d'origen espanyol Aysha Frade, de 43, el turista nord-americà Kurt Cochran, de 54, i un home de 75 anys que va perdre la vida ahir per les greus ferides patides i la identitat del qual no es va divulgar.

L'estat de dues de les persones que van ser atropellades és d'extrema gravetat i pateixen ferides que «amenacen la seva vida», segons la policia de Londres, mentre cinc persones més estan en «condició crítica».

L'ambaixada de Romania a Londres va confirmar que una de les persones ferides és Andrea Cristea, que està greu després d'haver caigut al riu Tàmesi quan un vehicle es va llançar sobre la multitud al pont de Westmisnter. Altres dels ferits van ser tres adolescents francesos que visitaven Londres en un viatge escolar.

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va assumir l'autoria de l'atemptat a través d'un comunicat difós per l'agència de notícies Amaq, propera als gihadistes. El comunicat, difós a través de xarxes socials i la veracitat del qual no ha pogut ser comprovada, va identificar l'autor de l'atac com un «soldat» de l'EI.

Tornada a la normalitat

La ciutat de Londres i els londinencs van tornar a la seva rutina encara commocionats per l'atemptat davant del Parlament, que va tornar a la seva activitat diària enmig d'una gran presència policial. La Policia manté el cordó de seguretat al voltant de la seu parlamentària, tot i que es van reobrir l'estació de metro de Westminster i el pont del mateix nom.

Durant el matí, els forenses van acabar les tasques de neteja del pont, on dimecres es podien veure les taques de sang d'algunes de les víctimes. Els diputats van reprendre les sessions parlamentàries guardant un minut de silenci i institucions com Downing Street i la seu de Scotland Yard tenen les seves banderes a mig pal.