El president de Bolívia, Evo Morales, va anunciar que viatjarà a Cuba «amb urgència» avui a la nit per sotmetre's a una cirurgia per extreure-li una tumoració benigna a la laringe. «Per recomanació mèdica i per decisió del gabinet de ministres i del vicepresident, he de viatjar amb urgència», va explicar Morales durant un esdeveniment amb productors de fulles de coca de La Paz.

Morales va explicar que no sent dolor, però que està afectat per una «afonia» que «cada vegada va empitjorant», fet pel qual va assenyalar que el millor és «sotmetre's a una petita cirurgia, que és urgent». Segons el governant, el procediment «no és un problema, és ràpid», però el problema serà «el repòs per recuperar la veu».

El president bolivià va descobrir que tenia aquesta afecció a principis d'aquest mes a Cuba després de ser atès d'emergència per una complicació en la seva salut amb una disfonia, una sinusitis i dolors d'abdomen. La cirurgia estava programada inicialment per a l'abril, però s'ha decidit avançar-la.