El líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el president de la gestora socialista, Javier Fernández, van qualificar el PP d'«irresponsable» per mantenir el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, al seu lloc, i van assenyalar que «el lògic seria que el Partit Popular acabés posant un altre candidat».

Els dos dirigents van fer aquestes declaracions durant la visita del líder de la formació taronja a Oviedo, un dia després que els seus barons autonòmics es reunissin a Múrcia per tractar el suport de Cs a la moció de censura impulsada pels socialistes, sobre la qual encara hi ha distàncies entre els dos partits, va assenyalar Rivera. I és que Ciutadans s'ha ofert a donar suport a la moció de censura a Múrcia contra el president popular, investigat pel cas Auditori, si el PSOE accepta que es convoquin eleccions a la tardor, una opció que els socialistes es neguen a assumir si no es reforma l'estatut d'autonomia perquè la propera legislatura duri quatre anys.

Rivera va assenyalar que comparteix amb Javier Fernández la necessitat que siguin els seus líders i equips autonòmics els que continuïn la negociació «per intentar posar en marxa aquest intent de renovar el govern a Múrcia», tot afegint que espera que «en els propers dies, el PP mogui fitxa i acabi traient el seu candidat imputat o que, en tot cas, s'aconsegueixi un acord perquè aquesta moció de censura pugui prosperar».

Mentre Pedro Antonio Sánchez no s'aparti, PSOE i Cs seguiran intentant acostar posicions sobre una moció de censura que, segons va recordar Rivera, Ciutadans vol que es tradueixi en un govern tècnic dedicat a executar els pressupostos fins a una nova cita electoral a l'estiu o tardor, davant de la intenció del PSOE que el nou Executiu es constitueixi per a dos anys amb Podem i altres partits. «Aquí nosaltres no coincidim perquè no hi ha un nexe comú, ni polític, ni econòmic ni fiscal amb Podem», va afegir Rivera.

Precisament ahir es van reunir a Múrcia el secretari general de Podem a l'autonomia, Óscar Urralburu, i el seu homòleg socialista, Rafael González Tovar, per tractar aquesta moció de censura, fixada ja pel Parlament murcià per als dies 5 i 6 d'abril.