L'Assemblea Nacional de Veneçuela (Parlament), de majoria opositora, va denunciar els set magistrats que conformen la Sala Constitucional del Tribunal Suprem de Justícia (TSJ) com a primer pas per a la seva destitució per haver «segrestat els drets del poble». Un grup de diputats opositors va lliurar la denúncia a la seu principal del Ministeri Públic (MP) a l'oest de Caracas i en sortir de la institució van ser agredits per suposats militants del chavisme amb pedres i bombes lacrimògenes.

El diputat Juan Miguel Matheus, en representació del Legislatiu, va acudir al costat d'altres legisladors a la seu del Ministeri Públic per consignar dos documents, un d'ells per denunciar aquests funcionaris per presumpta prevaricació o haver dictat sabent-ho una resolució «injusta».

Per part seva, la fiscal general de Veneçuela, Luisa Ortega, va afirmar que la sentència del Tribunal Suprem de Justícia en què aquest va assumir les funcions del Parlament de majoria opositora representa una «ruptura de l'ordre constitucional» al país. «En aquestes sentències s'evidencien diverses violacions de l'ordre constitucional i desconeixement del model d'Estat consagrat a la nostra Constitució, el que constitueix una ruptura de l'ordre constitucional», va dir la fiscal durant la presentació del seu informe anual a la seu del Ministeri Públic.

Paral·lelament, el governador opositor veneçolà Henrique Capriles va anunciar que hi haurà un Consell Permanent extraordinari de l'Organització d'Estats Americans (OEA) sobre Veneçuela el proper dilluns o dimarts i va demanar als estats membres que declarin que al seu país «s'ha trencat el fil constitucional».

Dos estudiants universitaris van ser detinguts durant una protesta que van fer davant de la seu principal del Tribunal Suprem de Justícia a Caracas. Els estudiants es van mobilitzar al Suprem però van ser repel·lits per la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB, policia militaritzada) que hauria detingut dos dels joves.