Un jutge dels Estats Units va donar l'aprovació final a un acord perquè el president, Donald Trump, indemnitzi amb 25 milions de dòlars un grup de persones que va demandar la seva universitat per frau. El jutge encarregat de donar el vistiplau a l'acord en un tribunal de San Diego (Califòrnia) va ser el magistrat Gonzalo Curiel, a qui Trump va atacar durant la campanya presidencial de 2016 per tenir orígens mexicans.

La decisió de Curiel posa fi a set anys de litigi, evita que l'organització empresarial de Trump hagi d'anar a judici i serveix per resoldre dos demandes col·lectives interposades per la via civil pel fiscal general de l'estat de Nova York, el demòcrata Eric Schneiderman, ferm crític del president. En una audiència celebrada en una cort de San Diego, els advocats dels demandants van dir que els seus clients, prop de 3.730 estudiants, podran rebre fins a 90 centaus per cada dòlar perdut en els cursos de la universitat.

L'acord entre les parts es va establir al novembre de l'any passat, poc després de les eleccions presidencials, encara que era necessari que el jutge rubriqués el pacte. Durant la campanya presidencial, Trump va prometre que mai arribaria a un acord per resoldre les demandes contra la seva universitat, encara que després de les eleccions va anunciar al seu compte de la xarxa social Twitter que havia arribat a un pacte perquè, com a president, no tenia temps per solucionar-ho amb un judici.

Paral·lelament, dos periodistes han interposat una demanda contra el president dels EUA i altres membres del Govern en al·legar que estan en una «llista d'eliminables» en atacs antiterroristes amb drons. Els litigants són Ahmad Zaidan, exdirector de la cadena Al-Jazeera a Islamabad, i el periodista freelance Bilal Kareem, la demanda del qual va ser interposada per l'organització defensora de drets humans Reprieve en un tribunal de Washington.

Zaidan, de nacionalitat pakistanesa i siriana, i Kareem, ciutadà nord-americà que ha treballat a Síria en els últims anys, sostenen que van ser inclosos per error en una «llista d'eliminables» durant el Govern de Barack Obama (2009-2017) i que Trump ha mantingut aquesta mesura de manera il·legal.

Per altra banda, l'exconseller de seguretat nacional dels EUA Michael Flynn està disposat a testificar, a canvi d'immunitat, davant l'FBI i membres del Congrés que investiguen possibles vincles entre Rússia i l'equip de la campanya electoral de Trump, va informar The Wall Street Journal.

Flynn, un general retirat que va ser nomenat assessor de seguretat nacional al Govern de Trump quan va arribar a la Casa Blanca, el 20 de gener, va renunciar al seu càrrec el 13 de febrer enmig d'un escàndol per ocultar els seus contactes amb representants del Kremlin. Trump va donar suport a Flynn en la seva pretensió tot assegurant que ha de demanar immunitat perquè la investigació és una «caça de bruixes».