03 de abril de 2017
03.04.2017

May promet treballar amb Gibraltar per a un millor Brexit

?La primera ministra britànica diu que no permetrà que la sobirania sobre el Penyal sigui transferida a un altre estat ?Segueix rebent crítiques per no esmentar l'enclavament a la carta d'inici de la sortida

03.04.2017 | 07:17
Theresa May va recordar que sí va fer referència a Gibraltar a la Cambra dels Comuns.

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, va assegurar al ministre principal de Gibraltar, Fabián Picardo, que el seu govern està «totalment dedicat a treballar amb Gibraltar per assegurar el millor resultat per al Brexit», segons ha informat un portaveu de Downing Street. Segons aquesta font, May va reiterar a Picardo que el Regne Unit segueix «absolutament compromès en el seu suport a Gibraltar, al seu poble i a la seva economia».

«La primera ministra va dir a Picardo que mai entrarem en disposicions per les quals el poble de Gibraltar vegi transferida la seva sobirania a un altre estat, en contra dels seus desitjos expressats lliurement i democràtica, ni tampoc entrarem mai en un procés de negociació de la sobirania amb el qual Gibraltar no estigui satisfet», va explicar el portaveu.

La líder conservadora va transmetre també al dirigent del Penyal que el Regne Unit «continuarà involucrant totalment Gibraltar» en les negociacions que manté amb Brussel·les per a la definitiva sortida britànica de la Unió Europea (UE).

El govern britànic ha estat acusat de cometre «un gran error estratègic» en no esmentar Gibraltar a la carta que dimecres passat va remetre a la UE per iniciar la negociació d'abandonament del bloc. Així ho va expressar el líder del Partit Liberal Demòcrata, Tim Farron, un de diversos diputats que van opinar que l'omissió de May posa el Regne Unit en una posició de desavantatge de cara a aquestes converses.

La Unió Europea va manifestar divendres, en presentar les seves línies negociadores en resposta a la missiva de Londres, que cap acord entre els Vint-i-set i el Regne Unit, una vegada que el país abandoni el club comunitari, es pot aplicar a Gibraltar sense un pacte previ entre el Regne Unit i Espanya. El govern britànic va insistir que, tot i que May no va esmentar Gibraltar a la carta, sí ho va fer a la Cambra dels Comuns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema