04 de abril de 2017
04.04.2017

Pedro Antonio Sánchez dimiteix com a president de Múrcia

Anuncia la seva sortida per evitar que es conformi un tripartit entre PSOE, C's i Podem

04.04.2017 | 11:22
Pedro Antonio Sánchez dimiteix com a president de Múrcia

Pedro Antonio Sánchez ha anunciat aquest dimarts la seva dimissió com a president de l'Executiu murcià, 24 hores abans del debat de la moció de censura que va presentar el PSOE i que tenia previst celebrar-se aquest dimecres i dijous a la Cambra autonòmica, i hores després de conèixer l'exposició raonada del jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, sobre la trama Púnica. Sánchez ha estat acompanyat per tots els consellers, dels quals ha dit sentir-se "orgullós".

Es compleix així la demanda dels grups de l'oposició, principalment de la formació taronja, els dirigents de la qual el van instar al fet que dimitís després de conèixer la seva investigació pel cas Auditori i els últims esdeveniments de Púnica.

Després de més d'un any i mig de mandat, des que prengués possessió del seu càrrec el 3 de juliol del 2015 al Pati dels Ajuntaments de l'Assemblea Regional per primera vegada, Sánchez abandona la Presidència de la Regió, no donant lloc al fet que finalment prosperi la moció de censura que va presentar el PSOE.

"Tinc la informació suficient per assegurar que ja hi ha un acord del tripartit per governar la Regió, està tancat i és un fet", ha lamentat". "Està a la meva mà una injustícia major", ha afirmat, per després considerar que "és moment de seguir confiant en la justícia i ajudar i col·laborar perquè no tingui pressió".

Quart president que dimiteix a Múrcia

Es tracta del quart president autonòmic de Múrcia que dimiteix, el segon del PP. Andrés Hernández Ros va ser, després de l'aprovació de l'Estatut, el primer president electe de la Comunitat i va ostentar el càrrec amb prou feines dos anys, de juliol de 1982 a abril del 1984, quan va abandonar el mateix dia en el qual es va registrar una moció de censura. El va succeir el també socialista Carlos Collado, qui va perllongar el seu mandat des d'abril del 1984 fins al maig del 1993. Mentre que Ramón Luis Valcárcel, després de 19 anys al capdavant de l'Executiu regional, va presentar la seva dimissió el 2014 per ser eurodiputat.

Fins al moment, Múrcia ha estat governada per tres presidents socialistes, Ros, Collado i María Antonia Martínez (l'única dona que ha ostentat aquest càrrec a la Regió); i tres del PP, Ramón Luis Valcárcel, que ha estat al capdavant de la Presidència murciana durant gairebé dues dècades, del juliol del 1995 fins a l'abril del 2014; Alberto Garre, el mandat del qual amb prou feines es va perllongar any i mig des d'abril del 2014 fins a juliol del 2015; i Pedro Antonio Sánchez.

Biografia

Natural de Puerto Lumbreras, casat i amb dues filles, es va llicenciar en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat de Granada i va cursar el Programa de Lideratge per a la Gestió Pública de la IESE Business School.

Ha exercit diferents responsabilitats executives i de gestió en l'Administració Pública. Fins al 3 de juliol del 2015 va ser conseller d'Educació, Cultura i Universitats i anteriorment director general de Joventut i director de l'Institut de la Joventut de la Regió de Múrcia, ambdues entre 1999 i 2003.

El 2003 va assumir l'alcaldia del municipi de Puerto Lumbreras, responsabilitat que va exercir durant 10 anys, sent reelegit fins a tres ocasions. És en aquest any quan obté l'acta de diputat en l'Assemblea Regional, institució en la qual, des del 2011 fins al 2013, ha exercit el càrrec de vicepresident segon.

També va ser membre de la Comissió de Modernització, Participació Ciutadana i Qualitat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, des del 2011 al 2013.

La seva activitat parlamentària inclou, a més, la seva designació com a membre de la Mesa de l'Assemblea Regional, de la Junta de Portaveu i de la Diputació Permanent, també des del 2011, així com la seva participació en diverses comissions especials, com la de reforma de l'Estatut d'Autonomia.

Igualment, ha estat membre de la Comissió d'Interior, Assumptes Institucionals i Relacions amb la Unió Europea i format part dels Consells Socials de les Universitats de Múrcia i Politècnica de Cartagena.

Ha estat portaveu regional del Partit Popular de la Regió de Múrcia i, des del 2008, sotssecretari d'Organització i Relacions Institucionals. Des del passat 18 de març ocupa la Presidència del PP de Múrcia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema