El Jutjat d'Instrucció número 52 de Madrid investiga la mort d'un nadó a l'Hospital Universitari 12 d'Octubre de Madrid una vegada que l'autòpsia ha revelat que va morir després de rebre un cop al cap.

Va ser el 3 de juliol de 2016 quan, immediatament després de néixer mitjançant cesària, el nadó va morir a l'esmentat hospital sense que els metges oferissin una explicació coherent del que ha passat, segons informen fonts jurídiques.

L'autòpsia practicada pels forenses del jutjat, a la qual ha tingut accés Efe, conclou que "es tracta d'una mort violenta d'etiologia metge forense accidental" provocada per una "hemorràgia intracranial i una hemorràgia subdural".

Fonts jurídiques han informat a Efe que ni el ginecòleg, ni les dues ginecòlogues ni la llevadora que van intervenir en el part han donat una explicació coherent de per què el nadó presentava aquest traumatisme quan van declarar com investigades davant del jutge fa dues setmanes.

La família creu que els metges van callar i que estan ocultat dades que coneixen sobre el per què de la mort del nadó que, segons ell, es va produir per una caiguda o un cop accidental.

"Sabem que el beu morir per un cop al cap que no va poder ser provocat per cap fòrceps perquè no se li va aplicar cap instrument", afirma l'advocat de la família Carlos Sardinero.

Davant d'aquesta situació, els pares han demanat ajuda a tots els treballadors de l'Hospital 12 d'Octubre a la recerca d'una persona que pugui aclarir el que va passar aquell dia al centre amb la intenció de "conèixer les causes per passar pàgina", ha afegit el lletrat.