04 de abril de 2017
04.04.2017

Els líders de l'Eurocambra demanen la dimissió del president de l'Eurogrup

Critiquen les seves declaracions sobre els països del sud i que rebutgi anar al Parlament Europeu

04.04.2017 | 07:17

Els líders dels grups polítics del Parlament Europeu (PE) van reclamar la dimissió del president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, per les seves declaracions sobre els països del sud, així com pel fet que per tercera ocasió hagi declinat anar a l'Eurocambra al·legant problemes d'agenda. El president del PE, Antonio Tajani, va reprovar així mateix l'actitud del laborista holandès Dijsselbloem i va anunciar que enviarà una carta al president de l'Eurogrup per fer-li saber que l'Eurocambra «no accepta» la seva postura «de manera unànime».

Dijsselbloem, també ministre de Finances holandès, havia estat convidat aquesta setmana a un debat en ple sobre el programa de rescat grec, pocs dies després de les seves polèmiques declaracions de retret als països del sud, que va dir gastaven els ajuts «en copes i dones».

Tajani va assenyalar que tot i que el president de l'Eurogrup «no té obligació jurídica» de comparèixer davant del ple, «quan un demana sacrificis tan grans al poble també ha d'acceptar donar explicacions davant els representants d'aquests ciutadans».


Unanimitat a l'Eurocambra

Tots els líders dels grups polítics de l'Eurocambra, inclosos el Partit Popular Europeu (PPE), el socialdemòcrata (S&D), els conservadors i reformistes (ECR), l'Esquerra Unitària (GUE/NGL), i els liberals (Alde) van qualificar d'«inacceptable» l'actitud cap al PE i cap als països del sud i van demanar la seva dimissió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema