L'oficialisme va celebrar els resultats de les eleccions a l'Equador, que l'oposició va rebutjar de ple en assegurar que es pretén organitzar un «frau», fet pel qual va anunciar que presentarà «totes les objeccions» per evitar-lo. Amb l'escrutini al 98,96%, els resultats del Consell Nacional Electoral (CNE) donaven avantatge al candidat del moviment d'esquerres Alianza País (AP), Lenin Moreno, amb el 51,16% dels vots, davant del 48,84% del centredretà Guillermo Lasso, candidat per Creando Oportunidades (Creo).

Però AP va començar a celebrar la victòria abans fins i tot de conèixer-se les dades oficials per l'ampli avantatge que assegurava que tenia, va avançar Moreno. «Les dades estan clares, són les dades que tenim nosaltres, completament fiables, tenim un avantatge molt, molt considerable», va assegurar abans que el recompte oficial confirmés la informació.

També l'oposició va parlar de victòria i Lasso va concedir entrevistes avançant algunes mesures que pensava adoptar com a governant, però l'aparició de les primeres dades confirmades pel CNE va canviar radicalment el missatge del dirigent de centredreta, que va passar de l'eufòria a la protesta.

Lasso va anunciar que viatjarà a Quito per «defensar la voluntat» dels votants, ja que considera que hi ha hagut «irregularitats» en l'escrutini dels comicis. «Viatjaré a Quito per a defensar la voluntat dels equatorians. A més, estarem amb la premsa internacional denunciant el que ha passat», va dir.