La presidenta andalusa i aspirant a liderar el PSOE, Susana Díaz, ha assegurat avui a Barcelona que, si és elegida secretària general del partit, el PSOE i el PSC seran "molt actius" per oferir una "solució" al debat sobiranista català, que arribarà des del "diàleg, la negociació i el pacte".

Díaz ha visitat avui Catalunya per primera vegada des que va anunciar la seva precandidatura i, després de dinar amb dirigents d'UGT de Catalunya, es reuneix ara a la seu del PSC amb dos centenars d'activistes de la seva campanya en aquesta comunitat i, a última hora, es veurà amb el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta.

Mostrant el seu absolut "convenciment" que serà la pròxima secretària general del PSOE, Díaz ha deixat clar quina és la seva postura respecte al debat independentista a Catalunya, amb vistes al referèndum que el Govern català té intenció de convocar a la tardor.

"El PSOE i el PSC serem actius i molt actius per donar una solució que mereixen els ciutadans de Catalunya i de la resta d'Espanya", ha afirmat.

Davant els qui "tenen molt poc a aportar", ja sigui perquè "no tenen intenció de moure's" o perquè "recorren un camí que porta al precipici", Díaz ha dit que quan sigui elegida secretària general, "el PSOE i el PSC seran actius en la solució i en formarem part, des del diàleg, la negociació i el pacte".