El president dels Estats Units, Donald Trump, ha retirat del Consell de Seguretat de la Casa Blanca el polèmic Steve Bannon, el seu cap d'estratègia política, com a part de la reorganització de l'òrgan encarregat de tractar les crisis a l'exterior. La decisió inicial de Trump d'incloure Bannon en aquest òrgan havia generat controvèrsia, ja que es tractava de la primera vegada que incloïa com a convidat permanent d'aquestes reunions de Seguretat Nacional un assessor polític com Bannon, qui no té experiència prèvia en matèria de política exterior.

Dins d'aquesta reestructuració, el director d'Intel·ligència Nacional, Dan Coats, i el cap de l'Estat Major Conjunt, el general Joseph Dunford, tornaran a ser «participants regulars», ja que en un primer moment es va assenyalar que assistirien només «quan es debatissin temes relacionats amb les seves responsabilitats i la seva experiència».

Amb aquest moviment, Trump reforça la jerarquia del general H.R. McMaster, a qui va nomenar fa uns mesos assessor de seguretat nacional en substitució del general Michael Flynn, que va haver de dimitir després de conèixer els seus vincles amb Rússia.

Paral·lelament, el president dels EUA va afirmar que Susan Rice, antiga assessora de seguretat nacional amb Barack Obama, podria haver comès un delicte en intentar identificar alguns dels col·laboradors del mandatari utilitzant els serveis d'espionatge nord-americans, va informar el New York Times.