Poques hores va durar ahir al web de Fotocasa l'anunci en el qual es llogava una furgoneta com a habitatge a Eivissa per a dues persones, sense assegurança, per 650 euros al mes i amb un mínim de permanència de sis mesos. Pocs minuts després d'aparèixer aquesta 'oferta', l'enllaç va córrer com la pólvora per xarxes socials i WhatsApp generant una gran indignació, tenint en compte la sensibilitat existent al voltant del problema de l'habitatge a l'illa.

Aquest anunci és una prova més de la dificultat per trobar habitatge amb la qual s'enfronten els treballadors que arriben a l'illa i del negoci d'alguns aprofitats, que posen en lloguer gairebé qualsevol espai, per poc habitable que resulti, des de tendes de campanya a terrasses. El que no és tan habitual és trobar-se amb un reclam d'aquest tipus en un portal immobiliari.

Retirada de l'anunci

A primera hora de la tarda ja no es podia accedir a l'anunci, el que va fer pensar que, potser, es tractava d'una broma de molt mal gust. Però no. Segons ha informat Fotocasa a aquest diari, quan li van comunicar -per mitjà de les xarxes socials- la naturalesa d'aquest lloguer, van procedir a la seva immediata eliminació.

El portal immobiliari va explicar: «Aquest anunci s'ha eliminat perquè al nostre portal el que es lloga i / o compra són habitatges, amb la seva respectiva cèdula d'habitabilitat. Evidentment, un vehicle no compleix amb aquestes característiques bàsiques ». «El departament de Moderació del web procedeix a eliminar aquest anunci i se li envia un mail a l'arrendatari en el qual se li expliquen les raons de la despublicació i l'usuari del web queda subscrit a un llistat específic pel qual, si intenta publicar un altre anunci, serà mirat 'amb lupa' », va concloure Fotocasa.

Increïble, però cert

L'anunci, que concretava que la furgoneta es trobava al barri de Can Misses, no tenia pèrdua i detallava què incloïa el lloguer del vehicle i quin tipus de 'inquilins' buscava.

L'arrendador destacava totes les «comoditats» que tenia la furgoneta i de quina manera podien seus arrendataris dutxar-se o cuinar en aquest petit habitacle.

L'explicació era ben clara: «Es lloga furgoneta per a treballadors parelles o dues amigues que vinguin a treballar a Eivissa amb llit i fogó per cuinar. El lloguer és mínim de 6 mesos. Està aïllada per al fred i la calor. Té dues bateries. Per dutxar-se hi ha una xarxa de gimnasos per tota l'illa i estan oberts 24 hores tots els dies, si contractes 6 mesos surt per persona 180 euros i si són dues persones hi ha una oferta millor ».

També intentava convèncer de la «normalitat» que suposa viure en un vehicle a Eivissa, quan en realitat aquest fet és la conseqüència del drama de l'habitatge a l'illa, que en els últims anys ha arribat a extrems desconeguts. Presentava la seva oferta als possibles llogaters com si el vehicle que estava llogant fos pràcticament una ganga i la solució ideal per als que volen fer la temporada.

«Que no siguin festers»

L'anunciant afegia: «A Eivissa es porta molt el tema furgonetes i no hi ha cap problema. El preu és de 650 euros al mes i 650 euros de fiança. L'assegurança l'haureu de treure i posar-la al vostre nom del conductor principal i segon conductor, això és perquè en cas d'accident us cobreixi l'assegurança. Vull gent seriosa i que no siguin festers, que vinguin a fer la temporada per guanyar diners. El preu és barat, de manera que si hi ha alguna avaria ho pagarem a mitges, d'aquesta manera tractareu bé la furgoneta ».