El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco va obrir diligències en relació amb la petició de la Fiscalia de cursar una comissió rogatòria a França per recollir informació sobre l'arsenal d'armes que l'organització té previst entregar avui al país gal. Velasco, abans de l'admissió a tràmit de la denúncia presentada dijous per la Fiscalia davant l'anunci que les armes es lliurarien avui, va decidir l'obertura d'aquestes diligències prèvies.

En aquesta mateixa resolució, el jutge va arxivar una altra denúncia de l'associació de víctimes Covite que el que sol·licitava és cooperació jurídica internacional. La Fiscalia està interessada a conèixer el material que es lliuri finalment per poder determinar si alguna de les armes forma part d'algun procediment contra la banda terrorista.

La banda terrorista va emetre un comunicat en el qual declara que ja és «una organització desarmada», ja que «les armes i explosius que tenia sota el seu control es troben en mans de la societat civil». En un comunicat enviat a la BBC britànica i a diversos mitjans bascos, l'organització terrorista va advertir que «el procés no està completat», ja que «el dia del desarmament serà el 8 d'abril», i encara poden produir-se, va afirmar, «atacs dels enemics de la pau»

Desenes d'activistes es personaran al matí d'avui als llocs on s'ha de produir el lliurament a les autoritats franceses de l'armament d'ETA, que preparen entre grans mesures de seguretat per evitar riscos de detencions, va informar Le Monde. El lliurament de l'arsenal etarra implicarà desprendre's de centenars de metralladores, de fusells d'assalt, d'armes curtes, de centenars de quilos d'explosius, i de detonadors.