L'exministra socialista Carme Chacón ha mort aquest diumenge a Madrid a l'edat de 46 anys, segons informa 'El País'. Chacón patia problemes cardíacs, segons el diari. Pel que sembla, Chacón estava sense localitzar des d'ahir a la nit, motiu pel qual diversos amics s'han traslladat al seu domicili, on un metge ha confirmat la defunció.

Professora de la Universitat de Girona, Chacón era membre de l'executiva del PSOE i militant del PSC. Va ser escollida diputada per Barcelona el 2000. El 2004 va ser nomenada vicepresidenta del Congrés dels Diputats fins que el 2007 va ocupar el càrrec de ministra d'Habitatge del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i el 2008 ministra de Defensa, de fet, va ser la primera dona al capdavant d'aquesta cartera.

En el 38è congrés del PSOE, celebrat el febrer del 2012, es va presentar com a candidata a secretària general del PSOE; el seu rival va ser Alfredo Pérez Rubalcaba, davant el qual va perdre per 22 vots. Al Congrés Extraordinari del PSOE celebrat els dies 26 i 27 de juliol del 2014 va ser triada Secretària de Relacions Internacionals del PSOE fins al 2016 on va presentar la seva dimissió.