La tensió a Veneçuela continua a l'ordre del dia. El dirigent de l'oposició i dues vegades candidat a la Presidència de Veneçuela, Herinque Capriles, va denunciar ahir que havia estat atacat «amb bombes» quan es trobava a la seu del seu partit, Primero Justicia (PJ) després d'assistir a una protesta antigovernamental a Caracas. Capriles va escriure al seu compte de Twitter: «Urgent! Hem estat atacats amb bombes dins de l' EDF! En aquest moment actuen els bombers».

El dirigent opositor, que dissabte va ser informat de la seva inhabilitació per exercir càrrecs públics durant 15 anys, va preguntar directament al president veneçolà, Nicolás Maduro, si «l'ordre» era matar-lo a ell i al seu equip. «Quina és l'ordre Maduro? Matar-nos? Si passa alguna cosa ja saben qui és el responsable i saben què han de fer!» va afegir el dirigent de l'oposició.

Gairebé de forma immediata, l'alcalde de Baruta, Gerardo Blyde, va indicar que ningú havia resultat ferit, malgrat l'incendi que va afectar la seu del partit. Blyde va afegir que el foc havia estat controlat i que no existia risc que afectés els edificis que envolten la seu del PJ. Els membres del partit estaven a la seu després de participar a una manifestació opositora per exigir la realització d'eleccions i donar suport a una iniciativa del Parlament de destituir set magistrats de la Sala Constitucional del Suprem.

Aquesta protesta pretenia arribar a la seu del Defensor del Poble, però va ser dispersada per les forces de seguretat veneçolanes que van utilitzar aigua, bales de goma i gasos lacrimògens per dispersar als centenars de persones concentrades, per quarta vegada consecutiva la mateixa setmana.