L'exministra socialista de Defensa Carme Chacón va ser trobada morta als 46 anys al seu domicili de Madrid. Una amiga de Chacón, que patia una cardiopatia congènita, la va trobar sense vida al seu domicili. El servei d'Emergències del 112 de Madrid va rebre un avís a dos quarts de vuit de la tarda d'una persona que afirmava que feia temps que no tenia notícies sobre la política. Fins al lloc van acudir agents de la Policia Nacional i del cos de bombers de l'Ajuntament de Madrid, que van obrir el domicili. Els especialistes del Summa només van poder confirmar la seva defunció.

Chacón, exministra d'Habitatge i primera dona a fer-se càrrec del Ministeri de Defensa, va ser membre de l'executiva del PSOE i era militant del PSC. L'any passat va renunciar a entrar a les llistes electorals per als comicis del 26 de juny de 2016 i va abandonar l'acta de diputada per incorporar-se a un bufet d'advocats a Madrid.

El 1994 va ingressar al PSC. Entre els anys 1999 i 2003 va ser regidora de l'Ajuntament d'Esplugues i primera tinent d'alcalde. El 2000 va entrar a l'Executiva Nacional del PSC i va ser diputada per Barcelona de 2000 a 2004. En aquell mateix període va ser secretària d'Educació, Universitat, Cultura i Investigació del PSOE.

De 2003 a 2004 va ser portaveu del PSOE. A partir d'aquell any va ocupar també la vicepresidència primera del Congrés dels Diputats (fins al 2007) i la secretaria de Cultura del PSOE (fins al 2008).

El llavors president del Govern José Luis Rodríguez Zapatero la va nomenar ministra d'Habitatge el 2007, càrrec que va ocupar fins al 2008, quan va ser nomenada ministra de Defensa, passant a ser la primera dona al capdavant d'aquesta cartera.

En el 38è Congrés del PSOE, celebrat el 2012, es va presentar com a candidata a la secretaria general del PSOE davant Alfredo Pérez Rubalcaba, contra qui va perdre per 22 delegats. Entre 2013 i 2014 es va traslladar a Miami (EUA) per impartir classes a la Universitat Miami Dade College.

Durant el congrés extraordinari del PSOE celebrat al juliol del 2014, en el qual Pedro Sánchez va ser ratificat com a líder de la formació, va ser elegida secretària de Relacions Internacionals. Cap de llista del PSC a les eleccions generals del 20 de desembre del 2015, va aconseguir l'acta de diputada.

Les reaccions a la seva mort de companys de partit i adversaris polítics no es van fer esperar. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va expressar el seu pesar i abatiment per la inesperada mort de l'exministra socialista. «Lamentablement he de confirmar la notícia de la mort de Carme Chacón. Colpit per l'emoció, el nostre pensament està amb la família», va escriure a Twitter.

També a través d'aquesta xarxa social l'exprimer secretari del PSC Pere Navarro es va mostrar «impactat» per la sobtada mort de l'extitular de Defensa, «un referent de la família socialista».

Pedro Sánchez va expressar a través de Twitter la seva consternació: «Consternat i trencat per la inesperada mort de la companya Carme Chacón. Tot el meu afecte i calor cap a la seva família. Fins sempre, Carme», va escriure.

El precandidat a la secretaria general del PSOE Patxi López va manifestar estar «tremendament impactat» per la mort de Chacón, a la qual va qualificar de «gran socialista, però sobretot una amiga».

Per part seva, el president del Govern, Mariano Rajoy, va lamentar la mort de l'exministra escrivint a Twitter: «el meu condol més sincer a la família, amics i companys de Carme Chacón, gran política amb sentit d'Estat».

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va expressar el seu condol per la mort de l'exministra i el seu «respecte» per una política que, segons la seva opinió, «va ser pionera en moltes ocasions» i va contribuir a «donar visibilitat» al treball de les dones en llocs de responsabilitat.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va expressar també el seu condol per la sobtada mort de Chacón, tot assegurant a través de Twitter que «se'n va una dona brillant i de gran capacitat política. Ho vaig poder comprovar personalment. El meu condol a la seva gent. Que la terra et sigui lleu».