Una dona i un nen van morir i un altre immigrant es troba desaparegut després de bolcar l'embarcació pneumàtica en què viatjaven al costat d'unes altres 30 persones als voltants de l'illot d'Alborán. Segons fonts de Salvament Marítim, l'accident es va produir quan intentaven arribar a terra i estaven a punt de ser socorreguts per membres del destacament militar de l'illa.

Després de bolcar l'embarcació, els militars van poder rescatar una trentena d'immigrants i el cadàver d'un menor. Una altra dona va perdre la vida quan estava sent traslladada a Almeria per un helicòpter de Salvament Marítim. Hi ha un altre immigrant desaparegut, de manera que l'Armada va mobilitzar un patruller i Salvament l'avió Safemar 305 per buscar-lo.

Els immigrants rescatats van ser embarcats a la Guardamar Polimnia, de Salvament Marítim, i estan sent portats al port d'Almeria. L'helicòpter de Salvament va haver de tornar al mar requerit per la Guardamar Polimnia, ja que una immigrant embarassada estava en mal estat i necessitava atenció sanitària urgent, fet pel qual va haver de ser traslladada de forma immediata.

Sortida des del Marroc

Salvament Marítim estava buscant al mar d'Alborán una pastera ocupada per 33 immigrants, entre ells tres dones, que havia sortit de Charrana (Marroc) amb direcció a la península.

El dispositiu de recerca va començar poc abans de les quatre de la tarda després de rebre una trucada d'una cooperant que alertava de la sortida d'una llanxa pneumàtica que estava ocupada per 33 persones des de la zona de Charrana.