El director executiu de l'aerolínia nord-americana United, Oscar Muñoz, es va disculpar després que un passatger fos expulsat diumenge per la força d'un dels seus avions, un succés captat en vídeo que va esdevenir viral a internet. El responsable de l'aerolínia va titllar de «fet pertorbador per a tots a United» l'expulsió i les imatges d'un passatger arrossegat pel passadís de l'avió del vol 3411 amb destinació a Louisville (Kentucky) i origen a l'aeroport O 'Hare de Chicago (Illinois).

«Demano disculpes per haver hagut de reacomodar aquests passatgers. El nostre equip està treballant de forma urgent amb les autoritats per dur a terme la nostra pròpia revisió detallada del que va succeir», va explicar Muñoz.

Al vídeo, que ha estat visualitzat més d'un milió de vegades a la xarxa, s'aprecia un home de mitjana edat i trets asiàtics cridant mentre el retiren forçosament d'un seient, que tot seguit és arrossegat pel passadís de l'avió per un policia i escortat per dos més. Aquest policia, segons un comunicat fet públic pel Departament d'Aviació de Chicago, va ser donat de baixa temporalment a l'espera d'una revisió completa de la situació.

Hores més tard, Muñoz va assegurar que el passatger expulsat era «pertorbador i bel·ligerant». El responsable de l'empresa va defensar que els empleats «van seguir els procediments establerts» quan van fer fora al passatger perquè tenien un excés de reserves per al vol.