12 de abril de 2017
12.04.2017

La Legió canta «El novio de la muerte» davant nens malalts de càncer a Màlaga

Un senador de Compromís pregunta per escrit al Govern sobre «com es regula la presència de representants militars als hospitals públics»

12.04.2017 | 07:03
Els legionaris, durant la seva polèmica actuació.

El senador de Compromís Carles Mulet va dirigir una pregunta al Govern amb la qual pretén esbrinar per què un grup de legionaris va cantar el seu himne, El novio de la muerte, a nens malalts de càncer ingressats a l'Hospital Matern-Infantil de Màlaga, en una visita amb motiu de la Setmana Santa. Segons va explicar el senador valencià, en el seu requeriment, per ser respost per escrit, explica que els representants de la Legió van visitar l'hospital malagueny «i no han tingut millor repertori per cantar a aquests nens que la cançó El novio de la muerte».

Per això requereix a l'Executiu que l'informi sobre «com es regula la presència de representants militars a hospitals públics», i també «de qui ha estat la responsabilitat d'aquesta actuació i qui va escollir aquest repertori».

La visita a la qual es refereix Mulet va tenir lloc dilluns, i va concloure amb la interpretació a la ludoteca de l'hospital de l'himne de la Legió a càrrec d'una desena de legionaris, degudament uniformats, davant d'un grup de nens que els escoltaven acompanyats dels seus familiars i de personal del centre sanitari.

Els cavallers legionaris van lliurar als petits alguns obsequis, com samarretes i peluixos, en una iniciativa solidària amb la qual es pretén donar suport a nens malalts de càncer.

Per part seva, el parlamentari d'Izquierda Unida per Màlaga José Antonio Castro va registrar una pregunta per al conseller de Salut de la Junta d'Andalusia, Aquilino Alonso. Segons el parer de Castro, és «inacceptable» que la Delegació Territorial de Salut «faciliti la presència de militars en un centre públic, vinculats a la Setmana Santa i cantant l'himne de la Legió, amb l'agreujant que ho van fer a la planta d'oncologia infantil».


Falta de respecte

Així, va indicar que aquesta visita «no respecta la llibertat religiosa, ni l'estat en què es troben les persones que estan ingressades a l'hospital, així com els seus familiars». A més de reclamar les explicacions del titular de la Conselleria, Castro va incidir en la petició que «no tornin a repetir-se» aquest tipus d'accions en un «hospital públic».

En els mateixos termes, la regidora del grup Màlaga per a la Gent a l'Ajuntament de la capital, Remedios Ramos, va qüestionar que les institucions públiques «propiciïn aquest tipus d'accions».

L'acte, anomenat Missió Hospitalària Teniente Remón en homenatge a un oficial mort, era la primera visita de la Legió a l'hospital organitzada per la Conselleria de Salut amb motiu de la Setmana Santa i que, a més, va comptar amb una representació d'autoritats i oficials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema