Milers de civils i milicians van ser evacuats de les poblacions assetjades de Madaya, Fua i Kefraya, a diferents punts de la geografia siriana, en el marc d'un nou acord entre el Govern i l'oposició armada. En la primera fase del pacte, unes 5.000 persones van abandonar els pobles xiïtes de Fua i Kefraya, a la província d'Idleb (nord-oest), assetjades des de fa més de dos anys per diverses faccions islàmiques i insurgents, entre les quals hi ha l'Organisme d'Alliberament del Llevant (aliança de la exfilial siriana d'Al-Qaeda).

L'Observatori Sirià de Drets Humans va informar que un comboi format per 75 autobusos i 20 ambulàncies va traslladar els evacuats, entre els quals hi havia 1.300 milicians lleials al Govern.

Per la seva banda, l'agència oficial de notícies siriana, Sana, va confirmar que 5.000 evacuats de Fua i Kefraya van arribar a la zona d'Al Rashidín, a 5 quilòmetres de la ciutat d'Alep, des d'on seran portats més endavant al poble de Yebrín, proper a la urbs. La Província d'Alep ha disposat allotjaments temporals per a les famílies de Fua i Fefraya, i cobrirà les seves necessitats bàsiques.

D'altra banda, un segon comboi de 60 autobusos i ambulàncies va abandonar la localitat de Madaya, situada al nord-oest de la capital siriana, amb 2.200 persones a bord, entre les quals hi ha 400 combatents opositors, segons l'Observatori.

Per altra banda, Rússia, l'Iran i Síria van tancar files davant l'«acte d'agressió» dels Estats Units pel seu atac amb míssils del passat dia 7 contra una base aèria siriana a la província d'Idleb, que podria tenir, segons l'opinió dels tres països, greus conseqüència per a la seguretat regional i global.

«Som unànimes en què l'atac va ser un acte d'agressió, que va violar greument el dret internacional i la Carta de Nacions Unides», va dir el ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, en una roda de premsa conjunta amb els seus homòlegs iranià, Mohammad Yavad Zarif, i sirià, Walid al-Mualem. Lavrov va destacar que Rússia, l'Iran i Síria exigeixen que els EUA respectin la sobirania siriana.