El cofundador del partit ultradretà Front Nacional (FN), Jean-Marie Le Pen, va enterrar la destral de guerra i va donar el seu suport públic a la seva filla Marine a les eleccions presidencials franceses. «Són els candidats: Mélenchon, dels comunistes. Macron, dels oportunistes. Fillon, dels reincidents. Jo votaré Marine!», va dir el patriarca en un missatge a la xarxa social Twitter.

Les diferències entre pare i filla han arribat en els últims anys als tribunals. El polític extremista va ser apartat del partit el 20 d'agost de 2015 pels seus comentaris antisemites i negacionistes. Al novembre, els jutges van validar la seva exclusió com a militant, però van mantenir el seu càrrec com a president d'honor.

Per altra banda, la Fiscalia de París, encarregada de la lluita antiterrorista, ha obert una investigació preliminar sobre les amenaces contra els principals candidats a l'Elisi o les seves oficines de campanya. La Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI) va avisar els afectats sobre aquesta amenaça «seriosa i imminent», que ha portat a reforçar la protecció dels candidats.