Un ciutadà germano-rus ha estat detingut aquest divendres com a sospitós de perpetrar l'atemptat contra l'autobús del Borussia de Dortmund, segons ha revelat la Fiscalia federal alemanya, que ha precisat que pel que sembla va actuar per motius econòmics.

Segons el comunicat de la Fiscalia, el sospitós, Sergej W., de 28 anys, va adquirir l'11 d'abril, el mateix dia de l'atemptat, un total de 15.000 opcions put -o drets de venda d'accions. del Dortmund, amb un termini de venciment fins el 17 de juny de 2017, que va pagar amb un crèdit que havia contret una setmana abans.

Amb l'atemptat contra l'autobús del Dortmund, en què van resultar ferits el jugador català Marc Barta i un policia, el sospitós pretenia aconseguir una caiguda considerable de les accions i lucrar-se així amb la venda dels títols al preu establert prèviament en adquirir els drets de venda dels mateixos.

El detingut està acusat d'intent d'assassinat, de provocar una detonació amb material explosiu i de lesions físiques greus.

La detenció de l'home es va produir a la regió de Tubinga, a l'estat federat de Baden Württemberg, al sud d'Alemanya, després que les autoritats portessin una setmana seguint la pista del sospitós després de rebre un avís des cercles financers i una denúncia des d'una entitat bancària per possible blanqueig de diners, segons informa "Der Spiegel".

El comunicat de la Fiscalia precisa que l'adquisició de les opcions put es va dur a terme des de l'adreça IP de l'hotel L'arrivée, on es trobava allotjat el Dortmund i també el detingut.

Pel que sembla, l'home estava instal·lat des del 9 d'abril en una habitació de l'hotel a l'última planta, amb vista sobre el lloc on posteriorment va tenir lloc l'atemptat.

El sospitós havia reservat ja a mitjans de març una habitació entre els dies 9 i 13 d'abril i entre el 16 i el 20 del mateix mes, períodes que comprenen tant el partit d'anada com el de tornada de la Lliga de Campions entre el Borussia i el Mònaco, ja que en el moment de la reserva encara no se sabia quin dels dos partits tindria lloc a la ciutat alemanya.

La Fiscalia recorda que els tres artefactes explosius van ser col·locats en un arbust en un tram de dotze metres en el recorregut de l'autobús en el qual passaven els jugadors del Dortmund i van ser activats per control remot i de manera separada.

Segons el comunicat, el primer i el tercer artefacte estaven situats prop de terra, mentre que el del mig havia estat col·locat aproximadament un metre per sobre, una alçada massa elevada que redueix l'abast del mateix.

La Fiscalia precisa que l'autobús de l'equip no estava cuirassat, sinó equipat amb vidres de seguretat i que en el moment de l'atac circulava a una velocitat d'uns 23 quilòmetres per hora.

L'autobús va resultar danyat tant a la zona davantera com del darrere, amb diversos vidres trencats, mentre que al reposacaps del segon seient a l'última fila va quedar incrustat un dels trossos de metall que contenien els artefactes.