Un policia va morir després d'un tiroteig que es va registrar als Camps Elisis de París, en un atac en què dos companys van resultar ferits i l´atacant va ser abatut. La Prefectura de Policia de París va ordenar la immediata evacuació dels Camps Elisis i va enviar missatges per demanar als ciutadans que evitessin el sector, mentre un important dispositiu policial era desplegat al lloc. El president francès, Fraçois Hollande, va confirmar que el tiroteig havia tingut un «caràcter terrorista», mentre que l´Estat Islàmic va reivindicar l´atac i va posar nom i cognoms al seu autor: Abu Iussef, «el Belga».

L´autor del tiroteig tenia com a objectiu els agents que patrullaven a la zona, va assenyalar el portaveu del Ministeri francès d´Interior, Pierre-Henri Brandet. El portaveu va explicar que l´autor va disparar «deliberadament» contra un agent que es trobava en un cotxe patrulla i, posteriorment, va intentar matar altres companys que eren al carrer. Segons BFMTV, el terrorista estava fitxat pels serveis d'intel·ligència.

Cap a les nou de la nit, l´atacant va aparcar el seu cotxe a l'alçada d'una patrulla de policia de control del trànsit en el qual estava un agent mentre, la resta de la brigada havia marxat. L'home va obrir foc amb una arma automàtica i va matar el policia, després del que va emprendre la fugida a peu.

En aquell moment, va començar a disparar als altres agents que patrullaven i en va ferir dos abans de ser abatut per les forces de l'ordre. L'avinguda va ser tancada al trànsit i evacuada, igual que els carrers adjacents, mentre un important dispositiu de seguretat era desplegat al lloc.

L'avinguda més cèlebre de França va ser desallotjada i milers de persones van quedar tancades durant hores a restaurants i establiments comercials. El Ministeri d´Interior va explicar que l'agressor va utilitzar «una arma automàtica de guerra», molt probablement un fusell metrallador com el Kalashnikov. Això li va permetre disparar moltes vegades en pocs segons contra un cotxe de policia que romania aparcat en una vorera dels Camps Elisis, molt a prop del restaurant Fouquets.

Sense crits ni amenaces

Segons diversos testimonis, l'home va arribar al lloc a bord d'un automòbil, va baixar d'ell i va disparar de forma immediata, sense crits ni amenaces. Després va començar a córrer mentre seguia disparant. Un agent d'una patrulla a peu va disparar contra ell matant-lo.

Els Camps Elisis estaven plens a aquella hora. Desenes de cotxes policials i un helicòpter van acudir ràpidament a la zona amb tres objectius: desallotjar el públic, buscar possibles còmplices de l'agressor i assegurar-se que a l'automòbil no hi havia explosius. Els transeünts van ser evacuats cap als carrers laterals mentre s´acordonava l'avinguda. Els que sopaven als restaurants o estaven dins dels comerços van haver de quedar-se allà fins que es va considerar finalitzada l'alarma. La policia els va identificar un a un, per assegurar-se que no hi havia còmplices ocults dins d'algun dels locals.

El primer ministre, Bernard Cazeneuve, i el ministre d´Interior, Mathias Fekl, van mantenir una reunió d'urgència i posteriorment Cazeneuve va anar al palau de l'Elisi per informar el president.

El president dels EUA, Donald Trump, va afirmar que el tiroteig ocorregut «sembla un altre atac terrorista», i va enviar els seus condols «al poble de França» pel «terrible» succés. «Les nostres condolences per al poble de França, de nou està patint el terrorisme», va dir Trump en ser preguntat pel tiroteig durant una conferència de premsa conjunta a la Casa Blanca amb el primer ministre italià, Paolo Gentiloni.