La filla del president dels EUA, Ivanka Trump, va rebre una esbroncada a Berlín en defensar el seu pare, acusat de misogínia per diverses declaracions polèmiques, afirmant que «atorga molta importància al potencial de les dones», a més de respondre sobre quin és el seu paper exacte a l'Administració. «És clar que he sentit les crítiques dels mitjans, però sé per la meva experiència personal que els milers de dones que han treballat amb i per al meu pare des de fa dècades donen fe de la seva confiança i de la seva sòlida creença en el potencial de les dones i la seva capacitat per fer la feina com qualsevol home», va dir Ivanka durant una taula rodona sobre el paper de les dones al món.

«Com a filla de Donald Trump, puc parlar a nivell personal sabent que em va encoratjar i va permetre que creixés», va afegir l'exmodel de 35 anys, ara consellera del seu pare a la casa Blanca. «Vaig créixer en una casa on no hi havia cap barrera al que podia aconseguir a força de perseverança i tenacitat. No hi havia cap diferència entre els meus germans i jo», va afirmar la jove, en el seu primer viatge oficial des que va ser nomenada.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, que va coincidir amb Ivanka Trump en la seva visita a la Casa Blanca fa un mes i li va traslladar la invitació a participar en el fòrum W20 celebrat a Berlín, va aprofitar aquest acte per anunciar el llançament d'una nova facilitat financera per a l'accés al crèdit de les dones a països en desenvolupament. Merkel va rebutjar qualificar-se com a feminista, paper que va reservar per als que han treballat tota la seva vida pels drets de les dones i la igualtat, tot i que va posar sobre la taula algunes de les mesures que han estat aprovades pel seu Govern de gran coalició amb els socialdemòcrates, des de la llei de transparència salarial a les quotes de dones en els consells de supervisió de les grans empreses.