26 de abril de 2017
26.04.2017

Ivanka Trump, esbroncada a Berlín per dir que el seu pare no es misògin

Defensa la «sòlida creença» del multimilionari «en el potencial de les dones per fer la feina com qualsevol home». Merkel destaca les mesures de protecció del seu Govern cap a les fèmines

26.04.2017 | 07:09
Ivanka Trump saluda Angela Merkel en presència de Christine Lagarde.

La filla del president dels EUA, Ivanka Trump, va rebre una esbroncada a Berlín en defensar el seu pare, acusat de misogínia per diverses declaracions polèmiques, afirmant que «atorga molta importància al potencial de les dones», a més de respondre sobre quin és el seu paper exacte a l'Administració. «És clar que he sentit les crítiques dels mitjans, però sé per la meva experiència personal que els milers de dones que han treballat amb i per al meu pare des de fa dècades donen fe de la seva confiança i de la seva sòlida creença en el potencial de les dones i la seva capacitat per fer la feina com qualsevol home», va dir Ivanka durant una taula rodona sobre el paper de les dones al món.

«Com a filla de Donald Trump, puc parlar a nivell personal sabent que em va encoratjar i va permetre que creixés», va afegir l'exmodel de 35 anys, ara consellera del seu pare a la casa Blanca. «Vaig créixer en una casa on no hi havia cap barrera al que podia aconseguir a força de perseverança i tenacitat. No hi havia cap diferència entre els meus germans i jo», va afirmar la jove, en el seu primer viatge oficial des que va ser nomenada.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, que va coincidir amb Ivanka Trump en la seva visita a la Casa Blanca fa un mes i li va traslladar la invitació a participar en el fòrum W20 celebrat a Berlín, va aprofitar aquest acte per anunciar el llançament d'una nova facilitat financera per a l'accés al crèdit de les dones a països en desenvolupament. Merkel va rebutjar qualificar-se com a feminista, paper que va reservar per als que han treballat tota la seva vida pels drets de les dones i la igualtat, tot i que va posar sobre la taula algunes de les mesures que han estat aprovades pel seu Govern de gran coalició amb els socialdemòcrates, des de la llei de transparència salarial a les quotes de dones en els consells de supervisió de les grans empreses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema