Un jutjat d'Uppsala (Suècia) va condemnar a penes de presó d'entre 6 i 28 mesos tres joves per participar en la violació en grup d'una dona, emesa en directe en un grup tancat de la xarxa social Facebook. Els joves havien estat detinguts el matí del 22 de gener en un pis a Uppsala després que la policia rebés trucades de diverses persones que asseguraven haver vist una violació en grup a Facebook amb més de 60.000 membres.

La sentència va considerar provat que la dona, «en estat sever d'embriaguesa i sota la influència de les drogues», estava en una situació «especialment vulnerable», fet que «han d'haver percebut» els acusats, dos dels quals van aprofitar per tenir sexe amb ella. «Encara que ella hagués estat d'acord a tenir relacions, com asseguren els acusats, no és possible que una persona en una situació tan vulnerable pugui donar el seu consentiment», consta en la sentència, que condemna els tres a indemnitzar la dona amb una quantitat total de 34.000 euros.

Paral·lelament, Facebook ha eliminar de la xarxa social un vídeo retransmès per un tailandès que va utilitzar Facebook Live per mostrar com matava la seva filla d'11 mesos i posteriorment se suïcidava. Una portaveu de Facebook va assenyalar que el vídeo va ser eliminat de la xarxa social, tot i que van trigar unes 24 hores i les imatges havien estat vistes ja centenars de milers de vegades per persones a tot el món. Familiars de les víctimes van assistir a la retransmissió del crim.