Deu persones han estat detingudes des de dilluns a França i a Bèlgica com a sospitoses d'haver aprovisionat amb armes els terroristes que van atemptar al gener de 2015 a París contra la revista Charlie Hebdo, un supermercat jueu i una policia. Els arrestos van començar dilluns i es van prolongar durant la jornada de dimarts i ahir al matí. La portaveu va assenyalar que l'operació s'ha dur a terme en el marc de la investigació sobre les armes utilitzades en l'atac a Charlie Hebdo el 7 de gener del 2015.

Les persones que es troben sota arrest van entregar armes a Amedy Coulibaly, el terrorista que un dia després de l'atemptat contra el setmanari va assassinar una policia a Montrouge, al sud de París.

El 9 de gener de 2015, quan la policia perseguia els dos autors de la massacre de la revista Charlie Hebdo, Coulibaly va segrestar els clients i empleats d'un supermercat jueu també a la capital francesa i va matar quatre persones abans de ser abatut per les forces de l'ordre.

Les indagacions sobre les armes de Coulibaly ja havien conduït fins a Claude Hermant, un exmercenari conegut pels seus vincles amb l'extrema dreta que es troba empresonat i que ha estat interrogat tenint en compte les noves conclusions.

Compra d'armes

Segons estableixen els elements del sumari, Hermant va comprar amb la seva dona a una empresa eslovaca les quatre pistoles Tokarev i els dos fusells Kalashnikov que tenia en el seu poder Coulibaly quan va atacar l'establiment Hyper cacher.

L'exmercenari va explicar als investigadors que el 2014 col·laborava com a informador d'agents de la Gendarmeria de Lille, que li va encarregar que s'infiltrés en les xarxes de tràfic d'armes.