El judici de la peça política dels ERO, que previsiblement serà el primer d'aquesta macrocausa iniciada el 2011, se celebrarà en una data encara per determinar amb 22 exalts càrrecs de la Junta d'Andalusia processats, entre ells els expresidents andalusos Manuel Chaves i José Antonio Griñán.

El nombre de processats en aquesta peça s'ha fixat una vegada que l'Audiència de Sevilla ha donat per resolts els recursos presentats pels imputats, quatre dels quals han quedat fora de la causa. Els últims recursos resolts per la secció setena de l'Audiència han estat els que confirmen el processament de l'exsecretari general d'Hisenda Antonio Estepa i l'exdirector general de Pressupostos Antonio Lozano, que estan acusats de prevaricació.

A més dels expresidents, l'Audiència de Sevilla ha confirmat el processament de sis exconsellers del Govern andalús: Gaspar Zarrías, Magdalena Álvarez, José Antonio Viera, Carmen Martínez Aguayo i Francisco Vallejo. Entre els processats hi ha també dos exviceconsellers, dos directors generals de Treball i un interventor general de la Junta.