Els advocats del Parlament Europeu, que és part civil en el procés, quantifiquen en 4,9 milions d'euros el desviament de fons per a «llocs de treball ficticis» de l'eurodiputada i candidata del Front Nacional francès Marine Le Pen. Els gairebé 5 milions d'euros s'haurien desviat per a falses feines d'assistents del Front Nacional des de 2012.

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va anunciar dimarts al ple formalment l'inici del procés per aixecar la immunitat parlamentària de Le Pen a petició de la justícia francesa pel mal ús de fons públics. A finals del mes de març, magistrats francesos havien demanat al Parlament Europeu l'aixecament de la immunitat per poder continuar la seva investigació sobre els falsos llocs de treball que haurien tingut diversos assistents parlamentaris del Front Nacional.

La candidata de l'extrema dreta va continuar la seva recerca de vots entre el sector obrer que a la primera volta va donar suport al radical d'esquerres Jean-Luc Mélenchon, qui no es va pronunciar a favor de cap dels dos postulants classificats per a la segona. Aquest silenci del líder de la França Insubmisa, quart en el primer torn amb 7 milions de vots, obre a la ultradretana un flanc d'atac contra Emmanuel Macron, vencedor a la primera volta, al qual no perd ocasió de titllar de «candidat de l'oligarquia».

Per consolidar aquesta imatge, Le Pen està centrant la seva campanya en la França obrera, intentant posar així una distància amb l'exministre d'Economia, que té una imatge més distant. Dimecres es va desplaçar a la mateixa fàbrica d'electrodomèstics en vaga que Macron, fet que va suposar el primer cop d'efecte de la campanya de la segona volta, i ahir es va embarcar a bord d'un petit pesquer al Mediterrani. Dues imatges que persegueixen associar-la a la França treballadora, que protegeix la producció nacional davant de la «desregulació» que, segons ella, preconitza el seu rival.

Mentrestant, Macron continua amb una campanya més moderada i menys activa, que ahir el va portar a Sarcelles, a la perifèria deprimida de París. Envoltat per un gran nombre de joves i nens, amb qui va jugar a futbol i va compensar la freda acollida de la vigília a la visita a la fàbrica d'Amiens, va defensar que el seu projecte ofereix «propostes concretes».